CUPA ALEXANDER’S DANCE – EDIȚIA A VIII-A – 22 MAI 2021

Sâmbătă, 22 mai 2021, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” a găzduit Campionatul Național de Dans Sportiv „Cupa Alexander’s Dance” – Ediția a VIII-a.

Juriul de specialitate, din care au făcut parte Ștefan Dimitriu (președinte), Geanina Sion și Robert Valentin Catargiu, a avut o grea misiune pentru a desemna câștigătorii (care au fost recompensați cu trofee, medalii și diplome) dintre cei 470 de participanți, proveniți de la 13 școli de dans din județele Brăila, Botoșani, București, Galați, Iași, Ilfov, Mureș, Suceava, Tulcea și Vrancea.

Concurenții au creat o atmosferă de zile mari în Sala Mare a Casei de Cultură, cu un adevărat maraton al dansului, desfășurat pe secțiuni și categorii de vârstă: Dans standard (vals lent, vals vienez, tango), Dans sportiv (cha-cha, samba, rumba), Latino Show (bachata), Balet, Majorete, Dans Modern, Dans tematic, Dans clasic, Show Dance, Dans contemporan, Jazz, Fantezie coregrafică, Musical, Folclor Național, Folclor stilizat, Acrodance, Dance street, Lyrical, Gimnastică, MTV Comercial (I și II) , Open (I și II).

Participanții au dovedit o pregătire la cel mai înalt nivel dar, mai ales, pasiune, bucurie și entuziasm, toate acestea contribuind la acestei manifestări și organizată de ASCDS Clubul de Dans Sportiv „Alexanders Dance” Focșani, coordonat de profesoara Mirela Nica Milea, cu sprijinul Casei de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu și al Primăriei Orașului Panciu.

„Colaborarea cu Primăria Orașului Panciu a fost una foarte frumoasă și fructuoasă. Prin amabilitatea domnului primar și a domnișoarei Camelia Ciobotaru putem să ne bucurăm astăzi de concurs! Acești oameni au pus accent, în primul rând, pe sentimentele copiilor și pe dorința lor de a concura! Fie ca cel mai bun să câștige și spiritul fair-play, prietenia și buna creștere să ne însoțească pe toți pe parcursul acestei competiții!”, a spus profesoara Mirela Nica Milea, care a mulțumit primarului Nicolai Mărăscu oferindu-i o Diplomă de onoare și plachetă a concursului.

„Vă mulțumesc foarte mult! Sunt bucuros că anul acesta numărul județelor participante a crescut, ținând cont de pandemie și de evenimentele din lume și din țară! Mă bucur că tinerețea nu a murit din inimile celor care au trecut de prima tinerețe și apreciez eforturile tuturor, ale directoarei Casei de Cultură, dar în special ale instructorilor! Însă nici copiii și părinții nu trebuie lăsați nebăgați în seamă, pentru că, fără un copil care își dorește un părinte care să-l stimuleze, nu se poate face nimic! Încercăm să facem în așa fel încât fiecare copil să se simtă apreciat și să rămână cu o amintire plăcută! Vă doresc să aveți un concurs frumos, corect, cu suflet și nimeni să nu plece de la noi cu un gust amar!”, a declarat primarul Nicolai Mărăscu.

Edilul-șef a oferit, la rândul său, o Diplomă de excelență profesoarei Mirela Nica Milea, în semn de recunoaștere și prețuire pentru valorile promovate prin dans sportiv în orașul Panciu.

Competiția de sâmbătă s-a bucurat de un final inedit. Membrii juriului, Geanina Sion și Robert Valentin Catargiu au răspuns provocării lansate de către Mirela Nica Milea și au evoluat în fața celor prezenți – concurenți, instructori și părinți – cu unul dintre genurile de dans din concurs: bachata.

„Felicit întreaga echipă organizatoare – elevi, părinți, doamna profesoară, care s-au mobilizat ca niște furnicuțe pentru ca totul să iasă perfect! Fie ca toată lumea să plece cu o amintire frumoasă de la Panciu și vă așteptăm cu drag la ediția următoare!”, a transmis Camelia Ciobotaru, managerul Casei de Cultură „ Mihai Eminescu” Panciu.