În perioada 6-7 august 2016, Trupa de Teatru „Protha“ va participa  la cea   de-a II-a ediție a Festivalului de Literatură, Teatru, Film și Fotografie „Ioan Slavici“. Evenimentul va fi găzduit de Teatrul de Vară „Ioan Slavici“ din Șiria, județul Arad și este organizat de Primăria Comunei Șiria, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural al Județului Arad, în parteneriat cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Centrul Național al Cinematografiei România și DACIN SARA.

Sâmbătă, 6 august 2016, actorii de la „Protha“ vor prezenta spectacolul „Mecanica inimii“, după Mathias Malzieu și duminică, 7 august 2016, spectacolul „Oscar și Tanti Roz“, după Eric Emmanuel Schmitt, ambele în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Participarea la festival este susținută de primarul Iulian Nica și Primăria Orașului Panciu.


„Prezența Trupei de Teatru «Protha» la acest festival se datorează invitației adresată în acest sens de către Primăria Comunei Șiria. Ne bucurăm că actorii pănceni vor evolua în fața publicului din localitatea natală a marelui Ioan Slavici, scriitorul care a iubit, deopotrivă, atât Șiria, cât și orașul Panciu, locul unde a trăit în ultimii ani din viață și unde a ales să-și doarmă somnul de veci“, a declarat primarul Iulian Nica.

La Festivalul „Ioan Slavici“ va fi lansat și numărul 10 al revistei ACTUALIS, a Liceului Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu. Evenimentul va avea loc duminică, 7 august 2016. Revista ACTUALIS a fost tipărită cu sprijinul primarului Iulian Nica și beneficiază de condiții grafice de excepție.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu