2011

Zilelele Orașului Panciu au debutat sâmbătă, 24 septembrie 2011, în forță! Dimineață, Primarul Ion Petre, viceprimarul Iulian Nica, deputatul Ciprian Nica, cetățeni ai orașului, au participat la defilarea tradițională care marchează începutul Zilelor Orașului Panciu.

Alături de autoritățile locale au fost majoretele de la Liceul ”Ioan Slavici”, Panciu și Fanfara Garnizoanei Focșani.

Ajunși la Casa de Cultură din Panciu, participanții la defilare au fost întâmpinați de către artiștii populari de la Ansamblul ”Țara Vrancei” care au reprodus ”Meșteșugul Vinului”. Acest obicei tradițional este reprezentativ pentru cea mai întinsă podgorie din Județul Vrancea și a fost reprodus ca un eveniment în cadrul Proiectului ”Tradiție și Spiritualitate Pănceană”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Ulterior, evenimentul a fost inaugurat de către Primarul Ion Petre care a transmis mesajul său păncenilor veniți să asiste la deschiderea Zilelor Orașului Panciu.

Prima din cele două zile în care păncenii petrec a continua cu vernisarea unei expoziții de unelete tradiționale viticole, realizată la Casa de Cultură, tot în cadrul Proiectului ”Tradiție și Spiritualitate Pănceană”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, după care oficialii din oraș s-au deplasat la Baza Sportivă FC Panciu unde au fost inaugurate cele două terenuri artificiale realizate de către Primăria Orașului Panciu.

După-amiaza zilei a fost dedicată spiritului! Primarul Ion Petre a luat parte la evenimentele organizate în cadrul Festivalului de Pictură Religioasă, work-shopuri și expoziții de la Mănăstirea Brazi. Evenimentul, organizat în cadrul Proiectului ”Tradiție și Spiritualitate Pănceană”, cu scopul de promovare a Mănăstirii Brazi a constat în organizarea unui atelier de pictură, la care au participat mai mulți elevi de gimnaziu de la Liceul ”Al. I. Cuza” și a unui atelier de cântece de toacă. Totodată, elevii de la Liceul ”Ioan Slavici”, membrii a trupei de teatru Wannabes au susținut un recital de poezie, emoționant.

De la ora 18.00 pe scena amplasată la Casa de Cultură din Panciu au început spectacolele în aer liber sustinut de: Laura Olteanu, Florin Vasilica si grupul “Teleormanul”, Claudia Miritescu, I.D.Romania, Allexinno & Starchild, Narcotic Sound&Christian D

1 Comment

  1. a fost super al zilele panciului am fost si yo am venit din galati pt asta
    a fost super si invitatii de la concert au fost super mai ales allexinno&starchild si narcotic sound&christian D
    bravo primariei panciu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*