2010-z

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, oaspetele de onoare al “Zilelor oraşului Panciu”

În perioada 22-26 septembrie 2010, păncenii s-au distrat la cea de-a VIII-a ediţie a “Zilelor oraşului Panciu”, mii de pănceni participând la manifestarea organizată de Primăria oraşului Panciu. În mijlocul păncenilor a fost prezent, duminică, 25 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean şi vicepreşedinte al PSD, Marian Oprişan.

„Zilelor Oraşului Panciu 2010“ au debutat, pe data de 22 septembrie 2010, cu o serie de manifestări dedicate promovării Schitului Brazi din oraşul Panciu. Aici a debutat cea de-a doua ediţie a Festivalul de Artă şi Creaţie Religioasă „Sf. Ierarh Teodosie de la Brazi”, iar pe data de 24 septembrie au debutat, în forţă, eveimentele cultural-artistice.

Astfel, sâmbătă dimineaţă, Fanfara Garnizoanei Focşani şi  majoretele Liceului Teoretic „Ioan Slavici” au defilat de pe strada principală din oraşul Panciu până la scena amenajată în aer liber în parcul Casei de Cultură.

Aici oficialităţile şi oaspeţii s-au prins într-o horă tradiţională românească, iar majoretele au încântat asistenţa cu un dans tematic.

Ulterior, actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” din municipiul Focşani, a deschis sărbătoarea de suflet a localnicilor, despre care a afirmat că „şi-a câştigat un nume important în perimetrul cultural al Vrancei şi al ţării”.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Mircea Diaconu şi-a exprimat bucuria de a fi alături de cetăţenii oraşului Panciu într-un moment important pentru ei.

„Trebuie să ştim să învingem tot ce este greu în viaţa noastră, a fiecăruia. Greul va trece, îl vom învinge, fiecare cu eforturile lui, prin munca noastră, dar şi prin zâmbetul nostru”, a afirmat vicepreşedintele Mircea Diaconu.

După cuvântul de „Bun Venit!” adresat participanţilor şi invitaţilor primarul oraşului Panciu, domnul Ion Petre i-a invitat pe cei prezenţi să viziteze standurile meşterilor populari şi expoziţiile de arte vizuale organizate de Clubul Copiilor şi Centrul de Reabilitare pentru Persoane cu Handicap, dar şi Târgul de Maşini şi Utilaje Agricole, organizat în cadrul evenimentului.

Atmosfera de bună dispoziţie a fost întreţinută de  solişti de muzică populară, precum şi de Ansamblul Folcloric Profesionist „Ţara Vrancei”. Concomitent, Sala de Sport şi Stadionul Orăşenesc au găzduit mai multe întreceri sportive.

Duminică, pe data de 25 septembrie, petrecerea păncenilor a continuat cu un regal folcloric susţinut de Mioara Velicu, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”, Maria Dragomiroiu şi Nicolae Furdui-Iancu, acompaniat de Grupul Instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Nemuritorii, Bordo, De la Vegas, Alb-Negru, Nicola, Aurel Moldoveanu, Elena Gheorghe, iar seara s-a încheiat cu un concert Direcţia 5.

În mijlocul păncenilor a fost prezent, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan.

Menţionăm faptul că ultimile două ediţii ale „Zielelor oraşului Panciu” au fost realizate fără a fi cheltuiţi bani din bugetul local al oraşului.

GALERIE FOTO