Primăria Orașului Panciu primește cereri pentru internarea vârstnicilor în Centrul rezidențial „Sf. Ioan“

Primăria Orașului Panciu primește cereri din partea persoanelor de vârsta a treia pentru internarea lor în Centrul Rezidențial Pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan“, realizat cu finanțare europeană,  prin Programul Operaţional Regional 2007-2013,  Axa Prioritară 3 – „Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 3.2 – „Reabilitarea /Modernizarea/Dezvoltarea și Echiparea Infrastructurii Serviciilor Sociale”.

„Centrul Rezidențial «Sf. Ioan» este pregătit să-și primească beneficiarii. Aceștia vor fi selectați din rândul persoanelor vârstnice fără familii, proveniți atât din orașul Panciu, cât și din județul Vrancea. Cei interesați de internarea în acest centru se pot adresa Serviciului Public Local de Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Panciu. Cererile pot fi depuse atât direct, cât și prin e-mail, la adresa primaria.panciu@gmail.com“, precizează primarul Iulian Nica.

Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan“ are o capacitate de 34 de locuri. Beneficiarii vor avea la dispoziție 11 camere cu 2 paturi și 3 camere cu 4 paturi. Centrul este dotat cu bucătărie, sală de mese, 3 cabinete medicale și săli de tratament, o sală de recreere, informare și consiliere și un compartiment primire vizite. Clădirea este singura din orașul Panciu care este dotată și cu un lift modern, ce va fi utilizat pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

Centrul rezidential pentru persoane varstnice (47)„Serviciile socio-medicale de tip rezidențial ce vor fi asigurate aici vor consta în consultații și tratamente la cabinetul medical din cadrul centrului, servicii de infirmerie, ajutor pentru menținerea capacităților fizice, programe de ergoterapie, ajutor pentru menaj, consiliere juridică, prevenire a marginalizării sociale, reintegrare socială, activități sociale și sportive“, a declarat primarul Iulian Nica.

Proiectul cu finanțare europeană „Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Sfântul Ioan», Oraș  Panciu, Județul Vrancea“ a avut o valoare totală de 3.991.657,24 lei. Investiția face parte din pachetul de proiecte sociale care mai cuprinde Centrul pentru persoane de vârsta a treia Sovejana, prevăzut de Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Orașului Panciu și Centrul social de recuperare şi reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte, amplasat la parterul fostei Case a Agronomului și care a fost inaugurat la începutul lunii iunie 2016.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.