Sistemul de supraveghere video din Orașul Panciu a fost finalizat

Luni, 12 mai 2014, Primăria Orașului Panciu a organizat conferința de presă prilejuită de finalizarea proiectului „Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii” COD SMIS 7847, în valoare de 2.066.439 lei,  finanţat cu fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană.

La eveniment au participat, ca invitați, comandantul Poliției Orașului Panciu, comisarul-șef Teodor Dumitrache și Ionuț Stoican, reprezentantul societății SC Casido SRL Brăila, cea care a efectuat lucrările de instalare a sistemului de supraveghere video. Alături de aceștia, la eveniment au mai fost prezenți consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile și ai agenților economici, precum și ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU Vrancea.

În calitate de manager de proiect, viceprimarul orașului Panciu, domnul Iulian Nica a subliniat importanța investiției pentru comunitatea locală, afirmând că aceasta a fost gândită pentru siguranţa cetăţenilor oraşului Panciu și a avut ca scop asigurarea ordinii publice şi prevenirea distrugerilor de pe domeniul public al oraşului Panciu. Acesta a mai arătat că rezultatele proiectului se referă la realizarea unui sistem de supraveghere a spaţiilor publice aglomerate, compus din 70 camere de supraveghere şi, respectiv, 3 panouri de informare publică, incluzând toate echipamentele adiţionale necesare, precum și dintr-o campanie de promovare, care a inclus mai multe acțiuni desfășurate la nivelul comunității locale.

Iulian Nica a precizat că, prin implementarea proiectului, au fost îndeplinite şi obiectivele sociale ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, oraşul Panciu devenind un centru urban atractiv, apt să-şi îndeplinească funcţiile urbane, cu legături intense cu arealele înconjurătoare.

„Astăzi, când finalizăm această investiţie, suntem mândri că, prin intermediul ei, oraşul Panciu se înscrie în rândul oraşelor civilizate din România şi din lume care beneficiază de un sistem de supraveghere video modern, dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Proiectul «Instalarea de sisteme de supraveghere pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii» completează alte proiecte derulate în ultima perioadă de Primăria Oraşului Panciu, proiecte care au avut ca scop înfrumuseţarea localităţii, crearea şi modernizarea spaţiilor verzi, montarea de mobilier stradal şi reabilitarea străzilor. Vă asigur că nu ne vom opri aici şi că vom continua implementarea proiectelor care vor pune în prim-plan atât siguranţa cetăţenilor, a vieţii şi integrităţii fizice a acestora, păstrarea ordinii publice şi a unui climat de linişte, cât şi a proiectelor care vor viza dezvoltarea edilitară a localităţii, precum şi a domeniilor cheie, precum sănătatea şi învăţământul“, a declarat viceprimarul orașului Panciu, domnul Iulian Nica.

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*