Hramul Mănăstirii Brazi

Primarul Oraşului Panciu, dl. Ion Petre a participat la Hramul Brazi alături de vicepreşedintele CJ Vrancea, dl. Mircea Diaconu

Peste 2.500 de credincioşi din Oraşul Panciu dar şi din alte judeţe au venit joi, 22 septembrie, la Mănăstirea Brazi pentru a se ruga la moaştele Sfântului Mucenic Teodosie.

22 septembrie este, în Calendarul Ortodox, sărbătoarea Sfântului Teodosie de la Brazi, întemeietorul mănăstirii dar şi patronul spiritual al Oraşului Panciu.

La Hramul Mănăstirii Brazi, sărbătorit în aceiaşi zi, au venit şi zeci de preoţi şi călugări, împreună cu Prea Sfântul Epifanie Norocel, Episcopul Buzăului şi Vrancei, cel care a oficiat slujba.

În cadrul evenimentului de la Mănăstirea Brazi, Primăria Oraşului Panciu a organizat o expoziţie de fotografie şi o expoziţie de icoane. Expoziţia de icoane a fost realizată în colaborare cu Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor.

Tot joi, la Mănăstirea Brazi, a debutat ”Festivalul de pictură religioasă – workshopuri şi expoziţie”. În cadrul acestui festival vor avea loc ateliere de pictură, concursuri de cântece de toacă, o seară literară etc.

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, după ora 16.30 va avea loc, la Mănăstirea Brazi, premierea tinerilor care iau parte la “Festivalul de pictură religioasă – workshopuri şi expoziţie”.


Primăria oraşului Panciu implementează proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană” – proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 , Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea “Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice  şi a activităţilor de marketing specifice”.

Contractul proiectului a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Oraşul Panciu, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică ce vor contribui la conservarea şi afirmarea identităţii istorice şi culturale a oraşului pe plan naţional.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice:

 • Mănăstirea şi Schitul Brazi, care cuprinde şi Paraclisul Schitului Brazi;
 • Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”;
 • Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin   Ştefan, Beciul Vlădoianu;
 •  Meşteşugul vinului

Rezultate estimate ale proiectului:

 • Înfiinţarea Centrului de Informare şi Orientare Turistică al oraşului Panciu;
 • Realizarea paginii web a proiectulu;
 • Realizarea unui film documentar referitor la produsele turistice promovate prin proiect, difuzat la posturi de televiziune cu audienţă naţională în cadrul emisiunilor culturale;
 • Participarea la şase târguri şi expoziţii de profil din ţară, în scopul promovării produselor turistice cu valoare identitară ale oraşului Panciu;
 • Organizarea de eveniment in vederea promovarii produselor turistice identitare a oraşului Panciu;
 • Vizibilitate şi atractivitate crescută a principalelor obiective turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu;
 • Atractivitatea sporită a oraşului Panciu, sporirea circulaţiei turistice cu 59%;
 • Promovarea turismului durabil;
 • Măsuri de E-Turism implementate (promovarea şi marketing-ul on-line a principalelor obiective turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu);

Valoarea totală a proiectului este de  998.218,52 lei, valoarea totală eligibilă este de 787.500,49 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 669.375,42 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 102.375,06 lei, iar co-finanţarea eligibilă a beneficiarului este de 15.750,01 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*