Concurs interjudetean de arta traditionala

Joi, 24 aprilie 2014, Casa Orășenească de Cultură Panciu a găzduit cea de-a VII-a ediție a Concursului Interjudeţean de Artă Tradiţională „Descoperim tradiţia străbună”, organizat de Clubul Copiilor Panciu, reprezentat de maistrul-instructor Maria Cristescu, în parteneriat cu Palatul Copiilor Focşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Casa de Cultură şi Primăria Orașului Panciu, sub patronajul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni şi grupe de vârstă. Lucrările, provenite de la Cluburi și Palate ale Copiilor din județele Buzău, Galați și Vrancea, au fost evaluate de un juriu prezidat de domnișoara Camelia Ciobotaru, directoarea Casei de Cultură Panciu și din componența căruia au mai făcut parte profesoarele Lăcrămioara Mălăcescu și Mirela Stoica.

Câștigătorii fiecărei secțiuni au primit, din partea organizatorilor, diplome de participare. De asemenea, au fost oferite diplome de onoare viceprimarului orașului Panciu, domnul Iulian Nica, directoarei Palatului Copiilor Focșani, doamna Didina Mocanu, inspectorului de specialitate din cadrul ISJ Vrancea, domnul Robert Graur, directoarei Casei de Cultură, domnișoara Camelia Ciobotaru, precum și profesorilor îndrumători ai elevilor participanți la concurs.

Viceprimarul Iulian Nica a adresat felicitări cadrelor didactice implicate în organizarea manifestării și a subliniat importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor românești.

„Tradițiile și obiceiurile strămoșești sunt parte integrantă din viața spirituală a poporului român. Consider că fiecare dintre noi – părinți, copii, profesori, autorități locale – avem datoria morală să păstrăm aceste tradiții și să le transmitem, la rândul nostru, generațiilor viitoare, care vor ști să-și aprecieze și mai mult patria și înaintașii. Pe această cale, doresc să felicit și să adresez mulțumiri tuturor cadrelor didactice de la Clubul Copiilor Panciu, care s-au implicat în organizarea acestui concurs ce beneficiază, an de an, de o numeroasă participare. Totodată, țin să le asigur și pe viitor de sprijinul total și necondiționat al Primăriei Orașului Panciu în ceea ce privește activitățile și inițiativele care au ca scop păstrarea respectului față de valorile spirituale ale poporului român, promovarea și transmiterea către generațiile tinere a obiceiurilor strămoșești“, a declarat viceprimarul orașului Panciu, domnul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*