Campanie de ajutor pentru familiile afectate de ninsori

Primăria Orașului Panciu a derulat, în zilele de 29 și 30 ianuarie 2014, o campanie de ajutor pentru persoanele afectate de ninsorile din această săptămână.

Miercuri, 28 ianuarie 2014, un număr de 14 persoane defavorizate, cazate în module tip conteiner la Sovejana, zonă situată la 8 km distanță de orașul Panciu, precum și alte 4 persoane din cartierele aparținătoare ale orașului Panciu, au beneficiat de ajutoare constând în alimente de bază, respectiv pâine, salam, pateuri și conserve.

Joi, 30 ianuarie 2014, a continuat distribuirea lemnelor de foc pentru 6 familii cu venituri reduse, din cartierul Satu-Nou. Această acțiune a început marți, 28 ianuarie 2014, când alte 5 familii au primit câte 1 metru ster de lemne pentru încălzirea locuințelor.
Campania de ajutor s-a desfășurat în baza dispoziției viceprimarului Iulian Nica, referitoare la acordarea unor ajutoare de urgență familiilor sau persoanelor singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de căderile de zăpadă şi de temperaturile scăzute.

„Nu este prima dată când Primăria Orașului Panciu acordă ajutoare de urgență, constând în alimente de bază și lemne de foc, persoanelor aflate în dificultate din cauza ninsorilor și a frigului. Acest lucru s-a întâmplat în fiecare iarnă caracterizată de fenomene meteorologice severe, când am luat toate măsurile ca nimeni să nu aibă de suferit din cauza lor. Aşa înţelegem noi, cei din Primăria Oraşului Panciu, să avem grijă de familiile fără posibilități financiare și de bătrânii singuri, care trebuie sprijiniți să depășească această perioadă dificilă“, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

În toată această perioadă, au continuat și acțiunile de deszăpezire din cartierele aparținătoare orașului Panciu, afectate de ninsoarea și viscolul din noaptea de 29/30 ianuarie 2014. Totodată, au mai fost deszăpezite și străzile din zona centrală, respectiv Nicolae Titulescu, Bulevardul Independenței și Titu Maiorescu.

„Pe această cale, țin să anunț faptul că, vineri, 31 ianuarie 2014, se reia și acțiunea de încărcare a zăpezii din zona centrală, pentru fluidizarea circulației și deblocarea parcărilor“, a spus viceprimarul Iulian Nica.

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*