Au fost reluate relaţiile de înfrăţire cu Arbois, Franţa

O delegaţie a Primăriei Oraşului Panciu a efectuat, în perioada 23-25 noiembrie 2011 o vizită în comuna înfrăţită, Arbois, Franţa. Delegaţia pănceană a mers la Arbois pentru a realiza un schimb de experienţă în cadrul ProiectuluiServicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii oraşului Panciu”, implementat de către Unitatea Administrativ Teritorială Oraş Panciu şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Reprezentanţii Primăriei Oraşului Panciu au dorit să vadă modul de organizare şi atribuţiile Police Municipale Arbois, pentru a aplica aceste principii şi în cadrul Poliţiei Locale Panciu, dotată prin proiectul european la care facem referire.

Totodată, delegaţia Primăriei Oraşului Panciu, condusă de către viceprimarul Iulian Nica, a dinamizat şi relaţiile de înfrăţire cu Arbois, relaţii care intraseră într-o fază de „aşteptare”. În acest sens, delegaţia pănceană a avut întâlniri cu Primarul Comunei Arbois – domnul Bernard Amiens, dar şi cu vicepreşedintele Comitetului de Înfrăţire din Arbois, doamna Josiane Leger.

     

Oraşul Panciu s-a înfrăţit cu Arbois în anul 1992, iar Primarului Bernard Amiens i-a făcut o deosebită plăcere să prezinte delegaţiei păncene o sticlă de şampanie pe care a primit-o predecesorul său în dar de la „fraţii” din România.

Pentru a relua relaţiile bilaterale, viceprimarul Iulian Nica a transmis autorităţilor locale din Arbois un mesaj din partea Primarului Oraşului Panciu, domnul Ion Petre şi a înmânat acestora plachete cu stema oraşului şi o sticlă de şampanie producţie 2011. Totodată viceprimarul Iulian Nica a adresat autorităţilor din Arbois invitaţia de a vizita Oraşul Panciu, cu ocazia „Zilelor Oraşului” din perioada 22-25 septembrie 2012.

Primarul Comunei Arbois – domnul Bernard Amiens, a promis că va păstra, cu sfinţenie, şi noua sticlă de vin primită în dar din Panciu şi, de asemenea, a dat asigurări că o delegaţie franceză va efectua o vizită în oraşul înfrăţit din România.

Vizita delegaţiei din Oraşul Panciu nu a rămas fără ecouri în presa regională din Franţa. Cotidianul „Le Progres” a relatat, în ediţia de vineri, 27 noiembrie 2011 despre reluarea legăturilor dintre Panciu şi Arbois, sub titlul: Contactele cu Romania din nou pe ordinea de zi”.

Dupa vizita oraşelor înfrăţite Hausach (Germania) şi Douroula (Burkina Faso), o delegaţie de 13 persoane din Panciu, un oraş din estul României, a primit urările de bun venit în oraş. După 20 de ani de „somn”, relaţiile au fost reînnoite iar schimburile care au avut loc prevestesc faptul că toate acestea nu vor rămâne fără o continuare. Panciu este un oraş de 10.000 de locuitori situat în estul României, într-o regiune cunoscută pentru vinurile sale. Primăria Oraşului Panciu reprezentată de viceprimarul oraşului implementează un proiect prin care se doreşte înfiintarea Poliţiei Locale. Delegaţia a venit aici pentru a descoperi serviciile corespondente din Arbois şi pentru a se informa în legătură cu acestea. Ei au vizitat, de asemenea Serviciul de pompieri şi Jandarmeria”, se arată în articolul publicat de le Progres.

Arbois este o comună cu 3.500 de locuitori, situată în nord-estul Franţei, din Provincia Jura şi este celebră pentru vinurile sale.

Revista Presei – sâmbătă 3 decembrie 2011

Monitorul de Vrancea – Primăria Panciu a reluat relaţiile cu localitatea franceză Arbois

Ziarul de Vrancea – Păncenii au reluat relaţiile de înfrăţire cu locuitorii din Arbois

Ziarul de Astăzi – Păncenii au reluat relaţiile de înfrăţire cu Arbois, Franţa

Radio Dada – Panciu vrea sa faca politie locala ca in Franta

1 Comment

  1. bafta ,si sa dea dumnezeu ca ,sampania de panciu sa fie cautata cum era acum 25 de ani ;cind se facea export cu belgia ,olanda,mozambic ,germania ,rusia,……..se muncea sambata duminica .cautati sa aduceti inapoi specialisti ca ca domnul doc.pusca ,nu vreau sa ofensez pe nimeni .sa va dea dumnezeu sanatate si putere de munca

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*