Primăria Orașului Panciu a finalizat lucrările de asfaltare pe strada Heliade Rădulescu. Luni, 8 august 2016, s-a procedat la turnarea celui de-al doilea strat, cel de uzură și la închiderea cu dressing a suprafeței.

Modernizarea străzii Heliade Rădulescu este prevăzută de proiectul „Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea“, în valoare totală de 10.113.147 lei, inclusiv TVA. Investiția este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și prevede asfaltarea unui număr de 12 străzi: Heliade Rădulescu, Angeliului, Silvestru Jim, Republicii, 1 Iunie, 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Nicolae Iorga, Pieței, Angerului, Mihai Eminescu, Dumbrava.

Asfaltare Heliade Radulescu (13) (1)„Modernizarea străzii Heliade Rădulescu a constat în lucrări de amenajare a părții carosabile, a trotuarului, precum și în lucrări privind siguranța circulației. În aceste zile, lucrează pe străzile Maior Tulea și Muncii, din cartierul Dumbrava,  pe străzile Angerului și Pieței, din zona centrală“, precizează primarul Iulian Nica.

Lucrările proiectului  „Modernizare tramă stradală în zona centrală a orașului Panciu, județul Vrancea“ vor fi executate pe o lungime totală de 3.837 m și vor viza amenajarea părții carosabile, ridicarea la cotă a elementelor carosabile de amenajare a preluării apelor pluviale, amenajări trotuare și lucrări privind siguranța circulației.

În 2015, Primăria Orașului Panciu a finalizat reabilitarea unui număr de 18 străzi din zona centrală, prevăzute de proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)“, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Aceste străzi au fost: 1 Mai, George Coșbuc, Cooperației, Decebal, Mihai Viteazu, Mircea, Cuza-Vodă, Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Independenței, Cracalia, Traian, Afumați, Ghiocei, Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, Teilor, Eroilor și Libertății.

De asemenea, administrația locală a modernizat și străzile Progresului, Rozelor şi Ioan Slavici, prin proiectul european „Protejarea, restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creşterii atractivităţii turistice a oraşului Panciu” care, pe lângă  lucrările specifice de conservare şi restaurare la Monumentul Eroilor şi cele de restaurare la Paraclisul subteran al Mănăstirii Brazi, a prevăzut şi modernizarea infrastructurii rutiere din zonă.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu