Sâmbătă, 6 august 2016, Primăria Orașului Panciu a comemorat martirii bătăliei de la Mărășești din 1917, în cadrul ceremonialului organizat la Monumentul Eroilor. Cu acest prilej, s-a depus o coroană de flori și s-au aprins torțele libertății, în cinstea eroilor neamului.

Evenimentul a beneficiat de prezența participanților la cea de-a VI-a ediție a Maratonului „Pe aici nu se trece!“, organizat de către Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istorie Aeronautică (ARPIA) Filiala Focşani, în parteneriat cu ARPIA – structura centrală, Ro Club Maraton, Direcţia pentru Tineret şi Sport Vrancea şi Clubul Sportiv Eco Alpin. Competiția este inclusă în ciclul de maratoane istorice „Din dragoste pentru România și istoria ei“, organizate de maratoniștii din România în perioada 2011-2016.

6 august 2016 (11)

„La împlinirea a 99 de ani de la cea mai importantă operaţiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial – bătălia de la Mărăşeşti – am adus un omagiu ostașilor care au scris cu sângele lor o pagină glorioasă a istoriei României. Sacrificiul lor este un exemplu de dăruire, curaj şi patriotism, pe care promitem să-l urmăm ori de câte ori ţara ne va chema la datorie!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Tot sâmbătă, 6 august 2016, la invitația președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, o delegaţie a Primăriei Oraşului Panciu a participat și la manifestările comemorative organizate de administrația județeană la Mausoleul din Mărăşeşti, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la bătălia de pe frontul Mărăști-Mărășești-Oituz, din vara anului 1917. Reprezentanții administrației păncene au depus o coroană de flori și au asistat la slujba de pomenire oficiată în cinstea eroilor neamului.

„Ca în fiecare an, pe 6 august, am fost prezenți la Mărășești, pentru a ne omagia eroii și să ne rugăm pentru odihna lor veșnică. Ostașii căzuți la datorie au fost și vor rămâne modele demne de urmat. Acum 99 de ani, ei au crezut în propriile forţe şi în idealurile care i-au motivat în lupta pentru apărarea gliei strămoșești. Avem datoria morală de a apăra, în continuare, valorile în care au crezut și pentru care și-au dat viața!“, a spus primarul Iulian Nica.

 

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu