Sâmbătă, 21 mai 2016, Sala de Sport a Orașului Panciu a găzduit cea de-a IV-a ediție a Concursului de Dans Sportiv „Cupa Alexanders Dance“, inițiat de Clubul Alexander’s Dance din Focșani, condus de profesoara Mirela Nica Milea, în parteneriat cu Primăria și Casa de Cultură a Orașului Panciu, sub patronajul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vrancea.

Pentru prima dată, în 2016, competiția a avut caracter național. La aceasta au participat 500 de copii reprezentând formații de dans din Tecuci – județul Galați, Pașcani – județul Iași, Rm. Sărat – județul Buzău, Roman – județul Neamț, precum și echipe din județul Vrancea (Panciu, Focșani, Vizantea, Vidra, Străoane, Golești, Răstoaca, Popești).

Cupa Alexanders Dance (49)Concursul s-a desfășurat pe secțiuni și categorii de vârstă. Stilurile de dans evaluate de către juriul de specialitate au fost: Bacha Ta, Jive, Samba, Salsa, Cha-Cha, Rumba, Tango, Vals vienez și Vals lent. Câștigătorii fiecărei secțiuni au fost premiați cu trofee, medalii și diplome, iar cei care nu au urcat pe podium au primit diplome de participare. Primarul Iulian Nica a felicitat laureații și le-a urat succes la următoarele competiții.

„Mă bucur că, și în 2016, am fost gazda acestui concurs care promovează o ramură a sportului din ce în ce mai apreciată și iubită, mai ales de copii! Fiecare echipă și-a demonstrat pregătirea, valoarea și ne-a oferit un spectacol deosebit! Îi mulțumesc doamnei Mirela Nica Milea pentru faptul că a ales, și în acest an, să organizeze «Cupa Alexander’s Dance» în orașul Panciu. De asemenea, le mulțumesc părinților care își încurajează copiii să practice acest sport al eleganței și al grației. Și Primăria Orașului Panciu a sprijinit cu drag organizarea acestui eveniment,  respectând un principiu de bază, acela de a susține sportul, pregătirea la cel mai înalt nivel și, nu în ultimul rând, performanța! Juriul a avut o misiune foarte grea pentru a stabili câștigătorii, dar consider că toți participanții au fost câștigători, chiar dacă doar unii dintre ei au urcat pe podium. Îi felicit și le urez mult succes la viitoarele concursuri! Să ne revedem, cu bine, la ediția 2017 a «Cupei Alexander’s Dance!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu