Vineri, 22 aprilie 2016, scriitorul Ionel Bandrabur a fost omagiat în cadrul evenimentului intitulat „In memoriam Ionel Bandrabur“, desfășurat la Casa de Cultură a Orașului Panciu. În deschiderea manifestării, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în semn de respect pentru scriitorul care a trecut în neființă în luna ianuarie 2016. Ulterior, a fost lansat volumul „Opera Omnia“ – editat cu sprijinul primarului Iulian Nica. Lucrarea include „Cartea adevărului“, „A doua carte a adevăruluiׅ“, „A treia carte a adevărului“ și „Adevărul e  în vin“, semnate de Ionel Bandrabur.

„Prin intermediul volumului «Opera Omnia» am dorit să readuc în fața dumneavoastră o parte dintre lucrările semnate de Ionel Bandrabur de-a lungul bogatei sale activități literare. Sunt convins că unii dintre dumneavoastră veți reciti cu nostalgie aceste lucrări, iar cei mai tineri vor avea ocazia de a-l descoperi și de a-l cunoaște pe omul, profesorul și scriitorul Ionel Bandrabur. Avem această datorie morală de a-i face cunoscută opera și de a o promova, în semn de recunoștință pentru faptul că a iubit orașul Panciu, pe care l-a oglindit în mai toate scrierile sale!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Activitarea literară și publicistică a lui Ionel Bandrabur a fost evocată de Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea și redactor-șef al revistei „Salonul Literar“, publicistul Radu Borcea, scriitorii Mariana Rogoz Stratulat și George Pătrășcanu.

În cadrul aceluiași eveniment, profesorul Costică Zbârciog, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu, și-a lansat volumele de poezii  „Cântecul vieții“ și „Candoare“, despre care au vorbit scriitorul Culiță Ioan Ușurelu și profesoarele Luminița Iliescu și Luminița Irimescu, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“.

„Prin intermediul celor două volume de poezii au conturat forme cu creionul sufletului, am «desenat» fluturi, peisaje, emoții, sentimente, sensibilități. «Cântecul vieții» nu ar fi apărut dacă nu aș fi fost sprijinit de către domnul primar Iulian Nica. Dumnealui este omul care se ocupă, în permanență, de cele trei domenii importante de care depinde existența unei societăți: educația, sănătatea și cultura. Mereu a fost alături de noi, atât financiar, cât și sufletește, motiv pentru care îi mulțumesc. De asemenea, îi mulțumesc și domnului Culiță Ioan Ușurelu, care m-a ajutat să editez volumul «Candoare», prin editura «Salonul Literar»“, a afirmat profesorul Costică Zbârciog.

Manifestarea dedicată scriitorului Ionel Bandrabur a mai inclus și vernisajul expoziției „Anotimpuri“, cu picturi semnate de către Daniela Mărăscu, absolventă a Școlii Populare de Artă Focșani, laureată a Concursului Național de Arte Vizuale „Nicolae Mantu“ – Galați (2012), cu participări la concursuri naționale în 2010, 2011 și 2012 organizate la Brăila, Suceava și Galați. Expoziția „Anotimpuri“ va rămâne deschisă iubitorilor artei până pe data de 12 mai 2016, în Sala Mare a Casei Orășenești de Cultură Panciu. „În orașul Panciu, în județul Vrancea, avem oameni valoroși, care trebuie descoperiți, încurajați, care merită să fie cunoscuți, iar rolul nostru, al celor din administrația locală, este acela de a-i promova atât în comunitate, cât și în afara ei. Continuăm, așadar, să susținem valoarea, talentul, creativitatea și tot ceea ce înseamnă cultura, convinși de faptul că aceasta are un rol esențial în formarea tinerei generații“, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu