Primarul Ion Petre a fost promoter în cadrul evenimentelor de promovare a Proiectului „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”. Astfel, sâmbătă 17 septembrie 2011, Primarul Ion Petre, alături de echipa de implementarea a proiectului, a distribuit fluturași cetățenilor din orașul Panciu, cărora le-a explicat și avantajele implementării acestui proiect.


Revista Presei

19 septembrie

Monitorul de Vrancea: Primarul Petre, promoter pentru „Tradiţie şi spiritualitate pănceană”

“Primarul Ion Petre a fost promoter în cadrul evenimentelor de promovare a proiectului „Tradiţie şi spiritualitate pănceană” derulate la sfârşitul săptămânii trecute. Sâmbătă dimineaţă, edilul, însoţit de echipa de implementare a proiectului, s-a deplasat prin oraş, distrubuind fluturaşi cetăţenilor, explicându-le, totodată, şi avantajele implementării acestui proiect.” Pentru articolul complet click aici.


Proiectului Primăria Oraşului Panciu implementează proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană” – proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 , Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea “Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice  şi a activităţilor de marketing specifice”.

În cadrul acestui proiect au fost gândite mai multe evenimente care îşi propun să promoveze obiectivele cu valoare identitară din Oraşul Panciu. Ne referim aici la Mănăstirea Brazi şi paraclisul subteran din cadrul lăcaşului de cult, la Schitul ”Sfântul Ioan Botezătorul”, dar şi la hrubele şi beciurile monumente istorice din oraş, în special la Hrubele ”Ştefan cel Mare”.

Primele evenimente care urmează să fie organizate sunt cele legate de promovarea Mănăstirii Brazi şi a Sărbătorii dedicată Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, ale cărui moaşte sunt depuse în lăcaşul de cult din Panciu.

Promovarea va consta într-o campanie on-line şi una de difuzare de fluturaşi şi afişe şi în realizarea unor acţiuni la Mănstirea Brazi, cu ocazia hramului din data de 22 septembrie, dar şi ulterior. Cu această ocazie, la Mănăstirea Brazi va fi organizată o expoziţie de icoane, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vrancea şi o expoziţie cu fotografii reprezentative din istoria recentă a Mănăstirii Brazi.

Totodată, pe data de 24 septembrie, la Mănăstirea Brazi va fi organizată o seară literar-artistică în viziunea trupei de teatru Wannabes.

În perioada 22-24 septembrie 2011 la Mănăstirea Brazi va avea loc şi un ”Festival de pictură religioasă – workshopuri şi expoziţii”. În cadrul acestui eveniment vor avea loc: un atelier de creaţie religioasă – atelier de pictură, realizat de către elevii de la Liceul ”Al. I. Cuza”, dar şi un atelier demonstrativ – cântec de toacă.

Obiectivul general al proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană” îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în Oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică ce vor contribui la conservarea şi afirmarea identităţii istorice şi culturale a oraşului pe plan naţional.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice:

    • Mănăstirea Brazi, care cuprinde şi Paraclisul Schitului Brazi;
    • Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”;
    • Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin   Ştefan, Beciul Vlădoianu;
    • Meşteşugul vinului

Rezultate estimate ale proiectului:

  • Înfiinţarea Centrului de Informare şi Orientare Turistică al oraşului Panciu;
  • Realizarea paginii web a proiectului – www.panciuturistic.ro
  • Realizarea unui film documentar referitor la produsele turistice promovate prin proiect, difuzat la posturi de televiziune cu audienţă naţională în cadrul emisiunilor culturale;
  • Participarea la şase târguri şi expoziţii de profil din ţară, în scopul promovării produselor turistice cu valoare identitară ale oraşului Panciu;
  • Organizarea de evenimente in vederea promovarii produselor turistice cu valoare identitară ale oraşului Panciu;
  • Vizibilitate şi atractivitate crescută a principalelor obiective turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu;
  • Atractivitatea sporită a oraşului Panciu, sporirea circulaţiei turistice cu 59%;
  • Promovarea turismului durabil;
  • Măsuri de E-Turism implementate (promovarea şi marketing-ul on-line a principalelor obiective turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu);

Valoarea totală a proiectului este de  998.218,52 lei, valoarea totală eligibilă este de 787.500,49 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 669.375,42 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 102.375,06 lei, iar co-finanţarea eligibilă a beneficiarului este de 15.750,01 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011.