Panciu are gaze naturale!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a inaugurat, împreună cu primarul Ion Petre, reţeaua de distribuţie cu gaze naturale a oraşului.

Pentru oraş data de 27 octombrie 2009  devine o dată istorică. Esta data în care Panciu a devenit cu adevărat un oraş 100% european .

Investiţia legată de realizarea reţelei de gaze a costat 3 milioane de Euro şi a fost finanţată de la bugetul local al oraşului, Consiliul Judeţean şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Sistemul de alimentare de la Panciu este singura investiţie de acest gen realizată în ultimii opt ani în România.

De această investiţie vor beneficia cetăţeni din aproximativ 5.500 de locuinţe, dintre care 3.500 case şi 2.000 de apartamente, dar şi aproximativ 300 de agenţi economici din Panciu.

„În acest moment, lucrăm la branşamentul centralelor la blocuri şi modernizarea reţelelor termice şi a centralelor termice la spital, şcoli, grădiniţe şi celelalte instituţii publice”, a precizat primarul Ion Petre .

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Marian Oprişan a lăudat eforturile făcute de constructori pentru finalizarea investiţiei şi a subliniat importanţa alimentării cu gaze naturale a oraşului Panciu.

“Ce este mai minunat decât să ştii că ţi-ai trimis copilul la grădiniţă sau la şcoală, că e în siguranţă, că acolo este căldură, că acolo sunt condiţii?”, a spus Marian Oprişan.

Tot pe data de 27 octombrie 2009 a fost inaugurat şi “Sistemul de management al deşeurilor” Panciu, obiectiv în valoarea de 700.000 Euro, finanţat de PHARE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*