Orașul Panciu – Oraș „Ora Pământului“ și în 2014

Viceprimarul Iulian Nica aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, și în 2014, orașul Panciu va participa la cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, cunoscută sub numele de „Ora Pâmântului“.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 martie 2014, între orele 20.30-21.30, când iluminatul public din orașul Panciu va fi oprit, ca urmare a participării la „Ora Pământului”.

De asemenea, domnul Iulian Nica mai anunță faptul că orașul Panciu va intra și în Competiţia pentru Capitala Earth Hour România – întrecere aflată la ediția a III-a și care se desfășoară între oraşele din țară, în contextul campaniei „Earth Hour 2014“.

„În 2014, orașul Panciu va participa, al șaptelea an, consecutiv, la manifestările inițiate de World Wide Fund for Nature (WWF), dedicate evenimentului intitulat «Ora Pământului».  La nivelul comunității locale, aceste manifestări vor fi coordonate de Primăria Orașului Panciu, reprezentată de responsabilul de proiect, Răzvan Purdel. Din echipa de organizare vor mai face parte Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza», Liceul Teoretic «Ioan Slavici», Casa de Cultură, Asociația «ECOMED» și Asociația «PROTHA»”, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

Afis Earth Hour 2014

În zilele premergătoare datei de 29 martie, atât la nivelul comunității locale, cât și în cadrul instituțiilor de învățământ, vor fi organizate mai multe activități pe teme de mediu, precum și campanii conștientizare și de promovare a evenimentului „Ora Pământului“.

Istoria „Earth Hour“ a început pe 31 martie 2007 când, la intițiativa WWF Australia, peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. În anii următori, „Earth Hour“ a devenit un eveniment global, marcat anual, în ultima zi de sâmbătă din luna martie, când toate orașele participante sting lumina în intervalul orar 20.30-21.30.

În urma participării la proiectul „Ora Pământului“, în anul 2011, oraşul Panciu a fost numit „Oraş Oficial Ora Pământului”.

 Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*