Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a participat, marţi, la demararea lucrărilor de “Reabilitarea şi extinderea reţelei  de alimentare cu apă si canalizare în aglomerarea Panciu, judeţul Vrancea – Lot 1 , Lot 2 si Lot 3, lucrări care fac parte din cadrul Proiectului “Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea”, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Mediu”.

Lucrările care vor fi efectuate în Panciu au o valoare de 29,2 milioane de lei şi constau în reabilitarea a 24,5 kilometri reţea de alimentare cu apă şi construirea altor 14,5 kilometri de reţea.

De asemenea, vor fi reabilitaţi 8,1 kilometri ai reţelei de canalizare, care va fi şi extinsă cu 18,5 kilometri, şi va fi construită o staţie nouă de epurare, în cartierul Satu-Nou.

„Acum 100 ani, se inaugura prima aducţiune cu apă din sursa Aluna şi Păstrăvu. Iată că astăzi, în acest loc, pe această stradă predestinată – strada Victoriei – are loc inaugurarea acestui obiectiv important pentru cetăţenii oraşului Panciu. Este un eveniment care va rămâne în cartea de istorie a oraşului”, a spus, după tăierea panglicii inaugurale, primarul Ion Petre.

Primarul oraşului Panciu a afirmat că derularea acestui proiect va însemna şi angajarea a 400 de cetăţeni din oraş.

Printre străzile care vor beneficia de proiectul care va fi realizat în următoarele 28 de luni se vor număra 1 Iunie, 1 Mai, 8 Martie, Afumaţi, Ciprian Porumbescu, Mihail Kogălniceanu, Independenţei, Maior Tulea, Cooperaţiei, Decebal, Dimitrie Cantemir, Ecaterina Varga, Eroilor, Florilor, Fundătura Siret, Garoafei, George Coşbuc, Hăulitei, Ioan Slavici, Ion Roată, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Miron Costin, Nicolae Titulescu, Pieţei, Plopilor, Unirii, Valea Brazi, Ursoi, Aleea Griviţei.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a reamintit celor prezenţi că VranceAqua reprezintă un proiect care se adresează cetăţenilor din patru oraşe, respectiv Adjud, Mărăşeşti, Odobeşti şi Focşani, precum şi celor din localităţile Homocea, Câmpeneanca şi Goleşti.

„Este un program de importanţă majoră pentru infrastructura şi calitatea vieţii cetăţenilor, un program pe care noi ni l-am dorit foarte mult”, a spus Marian Oprişan.

Pe data de 15 martie 2011, în prezenţa Preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, domnul Marian Oprişan, au fost semnate, la sediul Consiliului Judeţean Vrancea,  contractele de lucrări aferente proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea”.

În urma implementării proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Vrancea” , 160.000 de vrânceni urmează să beneficieze de extinderea şi modernizarea reţelelor de apă/canal din municipiile Focşani şi Adjud, din oraşele Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti, dar şi din comunele Goleşti, Cîmpineanca şi Homocea.

Vrancea este singurul judeţ din România care a reuşit să obţină finanţări europene atât pe componenta de management integrat al deşeurilor cât şi pe cea de apa/apa uzată, în valoare totală de 6.109 miliarde lei vechi, în cadrul POS Mediu.

 

Biroul de presă al Primăriei oraşului Panciu