Înfiinţarea Poliţiei Comunitare Panciu

Primăria Panciu va înfiinţa Serviciul de Poliţie Comunitară ca urmare a implementării proiectului european „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii oraşului Panciu”.

Miercuri, 16 iunie 2010, primarul Ion Petre a semnat, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, contractul acestui proiect care va fi finanţat de Fondul Social European prin intermediul Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”.

Valoarea totală a proiectului european prin care se va înfiinţa, în oraşul Panciu, Poliţia Comunitară este de 884.365 RON, fără TVA, contribuţia Consiliului Local Panciu fiind de 17.687 RON fără TVA, respectiv 2% din valoarea totală.

„În condiţiile în care bugetul oraşului Panciu nu poate asigura înfiinţarea unui astfel de serviciu am identificat ca şi soluţie viabilă realizarea acestuia cu fonduri europene. Poliţia Comunitară este un serviciu care va veni în sprijinul cetăţenilor oraşului Panciu, consolidând ordinea şi siguranţa publică. Siguranţa deplină a celor peste 10.000 de pănceni a fost, este şi va fi o preocupare de bază a administraţiei pe care eu o conduc”, este de părere primarul Ion Petre.

Proiectul „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii oraşului Panciu” prevede ca Poliţia Comunitară să fie compusă, pentru început, din 15 persoane care vor urma un curs de limbă engleză, un curs de PC, un curs privind drepturile omului şi un altul de egalitate a şanselor.

De asmenea, la aceste cursuri vor participa doi consilieri locali din cadrul Comisiei de Ordine Publică a Consiliului Local Panciu şi trei salariaţi ai Primăriei Panciu.

Proiectul care se va implemneta în termen de 12 luni prevede realizarea unui Manual al Poliţistului Comunitar care va cuprinde reguli de conduită şi proceduri standar pentru poliţiştii comunitari.

În ceea ce priveşte dotarea Poliţiei Comunitare, vor fi achiziţionate, în leasing, două autoturisme Logan, 10 staţii de emisie-recepie dar şi alte echipamente necesare desfăşurării activităţii poliţiştilor comunitari.

„În 12 luni de zile cetăţenii oraşului Panciu vor vedea pe stradă primii poliţişti comunitari. Finanţarea acestui proiect este o realizare importantă a Primăriei oraşului Panci. Sper ca implementarea lui să ridice gradul de siguranţă la nivelul oraşului, aşa cum se aşteaptă şi cetăţenii din Panciu”, a conchis primarul Ion Petre.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare persoana de contact este dl. IULIAN NICA, viceprimarul oraşului Panciu, telefon mobil: 0726390840, e-mail primaria.panciu@vrancea.info

Toare comunicatele >>Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*