Festival de pictură religioasă – workshopuri şi expoziţie

Manifestările organizate de Primăria Orașului Panciu în cadrul Festivalului de pictură religioasă-workshopuri şi expoziţie, parte a Proiectului ”Tradiție și Spiritualitate Pănceană” a continuat, sâmbătă, la Mănăstirea Brazi cu mai multe evenimente de suflet.

Ziua a început cu un atelier de pictură la contribuția căruia și-au adus aportul 19 elevii de la Liceul ”Al. I. Cuza” din Panciu, coordonați de profesorii Anișoara Vizitiu , Anda Ene, Mirela Stoica și Costică Zbârciog. Timp de două ore copiii au realizat picturi cu tentă religioase care vor fi expuse într-o expoziție pe care Primăria Orașului Panciu o va organiza la Casa de Cultură.

Ulterior, elevii din mai multe școli din județul Vrancea, s-au întrecut în cântec de toacă. Secvența ritmică interpretată nu a depășit două minute. La cântecul de toacă au luat parte elevi din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

După-amiaza s-a încheiat cu un recital al elevilor din trupa de teatru Wannabes care a impresionat audiența.


Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Panciu implementează proiectul „Tradiție și Spiritualitate Pănceană” – proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, Județul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.3 “Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”, Operațiunea “Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice  și a activităților de marketing specifice”.

Contractul proiectului a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 și Orașul Panciu, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea și consolidarea turismului în orașul Panciu prin intermediul promovării și valorificării durabile, la nivel național, a potențialului turistic cultural și natural local, sporirea importanței turismului și culturii ca factori de creștere economică ce vor contribui la conservarea și afirmarea identității istorice și culturale a orașului pe plan național.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice:

 • Mănăstirea și Schitul Brazi, care cuprinde și Paraclisul Schitului Brazi;
 • Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”;
 • Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ștefan și Beciul Vlădoianu;
 • Mestesugul vinului.

Rezultate estimate ale proiectului:

 • Înființarea Centrului de Informare și Orientare Turistică al Orașului Panciu;
 • Realizarea paginii web a proiectului;
 • Realizarea unui film documentar referitor la produsele turistice promovate prin proiect, difuzat la posturi de televiziune cu   audiență națională;
 • Participarea la șase târguri și expoziții de profil din țară, în scopul promovării produselor turistice cu valoare identitară ale orașului Panciu;
 • Organizarea de eveniment în vederea promovării produselor turistice identitare ale orașului Panciu;
 • Vizibilitate și atractivitate crescută a principalelor obiective turistice cu valoare identitară din orașul Panciu;
 • Atractivitatea sporită a orașului Panciu, sporirea circulației turistice cu 59%;
 • Promovarea turismului durabil;
 • Măsuri de E-Turism implementate (promovarea și marketing-ul on-line a principalelor obiective turistice cu valoare identitară din orașul Panciu);

Valoarea totală a proiectului este de  998.218,52 lei, valoarea totală eligibilă este de 787.500,49 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 669.375,42 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 102.375,06 lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 15.750,01 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011.

1 Comment

 1. Va multumesc pentru tot ce ati facut pentru Orasul Panciu si sunt convinsa ca veti face tot posibilul sa cumparati si 3 calorifere pentru elevii clasei a X-a A profil matematica-informatica de la Liceul Ioan Slavici care momentan tremura de frig in clasa. Nu avem decat un calorifer care functioneaza. Cand a fost foarte frig aproape toti colegii mei au fost raciti. Va rog sa va ganditi si la noi. Va multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*