Elevii pănceni pe podium la Buzău și Baia Mare

Trupa de Teatru „Protha“ a obținut Marele Premiu al Festivalului Rotary de Teatru Contemporan pentru Tineret Baia Mare – ACTING 2014, desfășurat în perioada 28-30 martie 2014. Piesa înscrisă în concurs a fost „Prințesa și porcarul“, de Dumitru Solomon, în regia lui Cătălin Eduard Sfîrloagă.

La același festival, Cristian Conache a primit Premiul pentru interpretare rol principal masculin (rolul „Fenol“) și Bianca Maria Carabă a fost nominalizată la Premiul pentru interpretare rol principal feminin (rolul „Bufonul“).

Participarea Trupei de Teatru „Protha“ la Festivalul de la Baia Mare a fost susținută financiar de Primăria Orașului Panciu și Clubul Rotary Varana Focșani.

Maria Cristina Mihăilă, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ a obținut Marele Premiu al Festivalului Naţional de Muzică Francofonă „Francochanson”, Ediţia a V-a, desfășurat la Buzău, în perioada 29-30 martie 2014. Maria Cristina Mihăilă s-a calificat la etapa internațională a concursului, intitulată „Chants, sons sur scene”, care va avea loc în luna mai la Baia Mare. La secțiunea Grup Vocal, grupul „Armonis“ a primit Premiul I, iar Oana Amalia Ulian a obținut o mențiune la Secțiunea Individual. Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ a mai fost reprezentat, la Secțiunea Individual, și de Cătălina Drâmbă și Elena Victoria Ţugui. Toate elevele au fost pregătite de profesoarele Mirela Paula Georgescu și Mariana Agapie.

Tot la Festivalul „Francochanson“, Corul „Cantabile“, al Liceului Teoretic „Ioan Slavici“, pregătit de profesorul Andrei Igor Manovici, a obținut Premiul II la secțiunea Grupuri Vocale. Liceul „Ioan Slavici“ a participat și la Secțiunea Individual cu elevele Cristina Maria Apostu, Elena Cristina Pîsu și Loredana Poede.

Viceprimarul Iulian Nica apreciază că aceste premii reprezintă o confirmare a faptului că elevii pănceni sunt bine pregătiți, iar învățământul din orașul Panciu este unul de calitate.

„În fiecare an, elevii pănceni confirmă faptul că învățământul din orașul nostru este unul de cea mai bună calitate. Ne mândrim cu fiecare succes obținut la concursurile naționale, pentru că, și datorită acestor elevi, orașul Panciu și-a câștigat un bun renume peste tot în țară. Le adresez sincere felicitări, atât laureatelor Festivalului «Francochanson», cât și actorilor de la Trupa de Teatru «Protha», care și-au demonstrat, încă o dată, valoarea și talentul cu premiile obținute de la Baia Mare. Pe această cale, doresc să reconfirm sprijinul necondiționat pe care Primăria Orașului Panciu îl acordă acestor elevi minunați care, prin performanțele lor, reprezintă, cu cinste, comunitatea din care fac parte, fiind un exemplu pozitiv pentru tânăra generație“, a declarat viceprimarul Iulian Nica.

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*