Primăria Panciu a organizat, joi 15 iulie 2010, conferinţă de lansare a proiectului privind modernizarea şi dotarea Serviciului de Poliţie Comunitară, în cadrul proiectului „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii Oraşului Panciu”, cofinanţat din  Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.

Prezent la evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Bârlădeanu s-a arătat convins de faptul că realizarea acestui proiect şi obţinerea finanţării europene pentru derularea lui nu a fost o chestiune simplă.

„În oraşul Panciu s-au realizat foarte multe proiecte prin munca deosebită a Primăriei, a funcţionarilor din cadrul acestei instituţii. Prin muncă s-a reuşit obţinerea finanţării pentru dotarea şi modernizarea Serviciului Poliţiei Comunitare. Acest lucru va reuşi să aducă oraşul Panciu la nivelul altor oraşe europene, unde există mai multe structuri de păstrare a ordinii şi liniştii publice”, a declarat Dragoş Bârlădeanu. Acesta a mai apreciat şi faptul că înfiinţarea unei astfel de structuri era necesară şi ca urmare a faptului că, în viitor, infracţionalitatea va creşte.

La rândul său viceprimarul oraşului Panciu, Iulian Nica a arătat că principalul scop al proiectului este acela de a dota şi moderniza Serviciul Poliţiei Comunitare care a fost înfiinţat la nivelul autorităţii publice locale în urmă cu  trei ani.

„Datorită lipsei fondurilor de la nivel local, acest Serviciu nu a putut funcţiona. O dată cu implementarea proiectului vom dota Serviciul cu două maşini de patrulare şi intervenţie, vom asigura toate echipamentele necesare, de la staţii mobile şi elemente de pază, până la uniforme şi cazarmament. De asemenea, vom moderniza şi sediul în care va funcţiona acest serviciu”, a explicat viceprimarul Iulian Nica.

Proiectul „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii Oraşului Panciu” are o valoare totală eligibilă de 884.365 RON din care: 866.677,70 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European şi 17.687,30 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. Obiectivul general al proiectului este acela de dezvoltare a capacităţii administraţiei publice locale de furnizare a serviciilor publice, prin măsuri menite să îmbunătăţească eficienţa şi calitatea acestora, în condiţiile descentralizării. Scopul proiectului este acela de a răspunde nevoilor cetăţenilor prin servicii eficiente de ordine şi linişte publică. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni. Locul de desfăşurare al proiectului este oraşul Panciu. Implementarea acestui proiect va avea ca rezultat faptul că Serviciul Poliţie Comunitară va deveni o structură de intervenţie promptă pentru nevoile cetăţeanului.

La conferinţa de lansare au participat, pe lângă  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, comandantul Poliţiei Panciu, colonelul Marius Nedelcu, prim-adjunctul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, colonelul Ilie Telehoi, consilierul judeţean Gabriel Nedelcu membru al ATOP Vrancea, primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlasie, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Panciu, colonelul (r) Gheorghe Rogoz, alţi cetăţeni din oraş.

Biroul de Presă al Primăriei Panciu