De Ziua Copilului Primăria Panciu a demarat campania „Reciclează pentru un viitor mai curat”

Preocupată de protejarea mediului înconjurător, Primăria oraşului Panciu a demarat marţi, 1 Iunie 2010, campania “Reciclează pentru un viitor mai curat”.

Astfel, în oraşul Panciu Ziua Copilului s-a desfăşurat sub genericul “1 Iunie curat…pentru copiii noştri”.

Pe lângă promovarea campaniei prin intermediul unor afişe, Primăria Panciu a organizat, în cadrul evenimentelor dedicate zilei de 1 Iunie şi o Paradă Eco a copiilor de la Grădiniţa Crucea de Sus care au purtat îmbrăcăminte realizată din materiale reciclabile.

“Primăria oraşului Panciu a derulat mai multe programe care vizează protecţia mediului. Mă refer aici la Eco Panciu – proiect prin care s-a realizat un sistem complet de colectare şi transport a deşeurilor menajere, construcţia şi dotarea cu utilajele necesare a unei platforme de compostare a deşeurilor biodegradabile generate în oraş, dar şi construcţia şi dotarea cu utilajele necesare a unei platforme de compactare şi transfer a deşeurilor menajere, altele decât cele biodegradabile. De asemenea, am implementat proiectul Eco Sistem Panciu prin care U.E. a finanţat achiziţia unui concasor destinat reciclării materialelor de construcţii din Panciu şi comunele limitrofe, dar şi proiecte precum Casa Verde, reabilitarea parcurilor din oraş sau împădurirea unor suprafeţe de teren care erau predispuse alunecărilor de teren în zone precum Satul Nou sau Schitul Brazi. Acum a venit timpul ca populaţia să conştientizeze faptul că trebuie să adune deşeurile într-un mod selectiv, protejând mediul pentru viitor, pentru ca şi copiii lor să se poată bucura de o viaţă plăcută în natură”, este de părere primarul Ion Petre.

Pe lângă Parada Eco, Primăria oraşului Panciu a organizat o paradă a Fanfarei din Cugir, şi o paradă a costumelor tradiţionale – purtate de copii.

De asemenea, în faţa Casei de Cultură din localitate a avut loc  un spectacol artistic susţinut, exclusiv, de către elevii din Panciu.

Pe raza oraşului au mai fost organizate acţiuni sportive, precum concursuri de cros, biciclete, role, carting şi minifotbal, dar şi concursuri de desene pe asfalt.

Toţi câştigătorii au fost premiaţi de către primarul Ion Petre care a oferit, de asemenea, diplome de onoare tuturor elevilor din oraş care au obţinut performanţe la olimpiade şi concursuri extra-şcolare.

Şi profesorii care i-au îndrumat pe elevii olimpici sau au fost implicaţi în proiecte şcolare şi extra-şcolare au primit, din partea primarului Ion Petre, diplome de excelenţă.

Biroul de Presă al Primăriei Panciu

Toare comunicatele >>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*