Alexandru Ioan Cuza, omagiat la ziua Liceului Tehnologic

Joi, 20 martie 2014, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost omagiat la Panciu, cu ocazia aniversării a 194 de ani de la naștere. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilei Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza“.

Personalitatea marelui domnitor a fost evocată prin intermediul expoziției „Personalități și documente din perioada Micii Uniri“, vernisată în holul principal al liceului. Aceasta cuprinde fotografii de arhivă, puse la dispoziția instituției de către viceprimarul Iulian Nica.

„Alexandru Ioan Cuza nu este doar domnitorul care a scris o importantă pagină a istoriei României – infăptuirea Unirii Principatelor Române – ci și patronul spiritual al Liceului Tehnologic. Acest lucru reprezintă, atât pentru elevi, profesori și autorități locale, cât și pentru comunitatea locală, o deosebită onoare. Era de datoria noastră să marcăm aniversarea a 194 de ani de la nașterea marelui domnitor cu o expoziție inedită, ce cuprinde fotografii pe care le-am obținut de la Arhivele Naționale, cu ajutorul istoricului Bogdan Constantin Dogaru, cercetător în cadrul Arhivelor Naționale“, a precizat viceprimarul Iulian Nica.

Ziua Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza“ a mai prilejuit și vernisarea altor expoziții, de picturi și desene, realizate de profesorul Costică Zbârciog și, respectiv, de elevii claselor V-VIII, sub îndrumarea profesoarei Gabriela Andronic.

 

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*