0237/275811 numărul la care cetăţenii pot cere ajutorul Primăriei Oraşului Panciu

Comunicat de Presă

Urmare a condiţiilor meteorologice deosebit de grave, Primăria Oraşului Panciu a instituit măsuri speciale, încă din data de 3 februarie 2012.

Astfel, Primarul Oraşului Panciu a dispus ca 24 ore/24 ore să existe, la Primăria Panciu, un serviciu de permanenţă care să poată acţiona în caz de urgenţă. Cei care asigură permanenţa sunt capabili să intervină în situaţiile de urgenţă care ar putea apărea pe raza localităţii.

Cetăţenii care ar putea avea probleme de sănătate, lipsă de medicamente, alimente sau lemne pot cere ajutorul Primăriei Oraşului Panciu la numărul de telefon 0237/275811.

De asemenea, Primarul Oraşului Panciu, Ion Petre, le solicită tuturor cetăţenilor ca în această perioadă să fie extrem de prudenţi în ceea ce priveşte deplasările în afara oraşului şi să plece din Panciu doar în caz de urgenţă şi doar după ce anunţă, în prealabil, autorităţile locale.

La această oră, în oraş se acţionează cu toate utilajele din dotare, respectiv o maşină cu plug şi sărătură, o volă cu cupă şi un tractor cu cupă. Utilajele patrulează pe principalele străzi din oraş pentru a încerca degajarea zăpezii. Deoarece ninge viscolit, activitatea utilajelor nu este eficientă. Chiar şi aşa utilajele patrulează şi intervin acolo unde este cazul pentru a asigura accesul Ambulanţei etc.

Tot în această perioadă autoturismele Poliţiei Locale Panciu se află în patrulă în oraş pentru a semnala eventualele probleme.

„În fiecare după-amiază la ora 17.00 la Primăria Oraşului Panciu este organizată o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. La comitet sunt prezente toate organismele care au atribuţii de intervenţie în oraş şi se discută problemele legate de asigurarea serviciilor publice: spital, alimentare cu apă, aprovizionarea cu alimente, degajarea căilor de acces, sprijinirea cetăţenilor care au probleme. Este o situaţie deosebit de dificilă şi fac apel la toţi cetăţenii să înţeleagă faptul că facem tot ce putem pentru a asigura serviciile publice. Ca urmare a faptului că sud-estul României a intrat sub Cod Portocaliu din data de 5 februarie, ora 18.00 am hotărât în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea cursurilor la liceele, şcolile şi grădiniţele din oraş”, susţine primarul Ion Petre.

Precizăm că Primarul Ion Petre a dispus, pe data de 3 februarie,  acordarea  unor ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de căderile masive de zăpadă şi de temperaturile deosebit de scăzute.

Până în prezent au beneficiat de astfel de ajutoare care constau în apă, alimente (pâine, şuncă, fasole, cartofi etc) şi lemne un număr de 20 de familii din Sovejana şi Oraşul Panciu.

Totodată, Primarul Oraşului Panciu le cere cetăţenilor să dea dovadă de simţ civic şi, după ce se va termina viscolul, să participe la activităţile de deszăpezire, prin curăţarea trotuarelor din faţa caselor, apartamentelor sau magazinelor pe care le deţin.

Biroul de Presă al Primăriei Oraşului Panciu

Citeşte Dispoziţia Primarului Ion Petre nr. 27/03.02.2012 – aici.

Citeşte Dispoziţia Primarului Ion Petre nr. 28/03.02.2012 – aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*